
Frumusetea aparte a semineelor decorative
-
05.11.2019
Semineele decorative sunt, alaturi de functia lor de incalzire, o piesa decorativa de interior de efect, creand o atmosfera perfecta in locuinta ta cu costuri minime si efort aproape inexistent.
Din categoria semineelor decorative fac parte urmatoarele tipuri de seminee: electrice, care sunt conectate ca orice obiect electric la reteaua de curent a locuintei, biosemineele, care folosesc combustibil bioetanol si seminee pe gaz mobile (de interior si de exterior).
Semineele bio sunt seminee care functioneaza pe baza de bioetanol, nu necesita cos de fum pentru ca nu emana nici fum si nici miros. Aceste bioseminee vin in mai multe forme si modele, putand fi incastrate sau atasate pe perete. Biosemineele pot fi fixe sau mobile: cele fixe pot fi montate in orice incapere a casei, pornind de la living pana la birou si biblioteca, iar semineele bio mobile pot fi asezate in orice colt al locuintei, in functie de dimensiunea lui si spatiul disponibil, pornind de la birou pana la terasa din gradina. Semineele bio nu au nevoie de sticla termorezistenta deoarece aceasta impiedica procesul arderii daca este inchisa complet.
Cu un semineu bio arta caminului este ridicata la un alt nivel, in sensul ca poti avea un astfel de semineu, cu costuri foarte reduse, dar care pastreaza totusi flacara adevarata.
Semineele electrice sunt piese de mobilier din lemn masiv care au rol decorativ, cu o tehnologie tip LED 3D care imita la perfectie focul din semineul pe lemne. Acestea, la fel ca semineele bio, nu au o capabilitate de incalzire a unei locuinte, dar incalzesc o camera mica de pana la 37 mp prin aeroterma cu care sunt dotate. La cerere acestea pot veni dotate si cu un dispozitiv care imita perfect sunetul focului.
Ce poate oferi in plus un semineu electric? Cu ce se diferentiaza fata de un biosemineu?
In primul rand, fata de un biosemineu acesta poate incalzi o incapere in mod controlat - este dotat cu timer si termostat, facand caldura atat cat trebuie. In plus, pentru a fi usor de utilizat acesta beneficiaza de telecomanda pentru pornire/oprire si reglajul luminozitatii, culorii, combinatiilor flacarilor, etc.
Apoi, siguranta este mult mai mare. Mai ales daca ne referim la familii cu copii. Flacara la semineul electric este inexistenta. Dezavantajul il reprezinta dependenta de curent electric, acesta neputand trece “pe lemne” in cazul unei intreruperi a furnizarii energiei electrice.
Asadar, cu un semineu electric te bucuri de o flacara imitata, fara incalzire (cu toate ca majoritatea sunt dotate cu o mini-aeroterma, care poate incalzi un spatiu restrans la nevoie), insa designul este unul deosebit, acest tip de semineu putand fi amplasat practic oriunde – la casa sau apartament, intr-o sala de sedinte sau la birou etc.
Semineele decorative de exterior. Cine si-ar fi imaginat in trecut ca va putea pune un semineu (cu foc adevarat) intr-o gradina, pe terasa sau chiar in balcon? Acum, aceste variante de ambientare sunt posibile nu doar in interior, ci si in exterior. Rezultatul? Seri perfecte de toamna, primavara sau vara tarzie, petrecute la lumina si caldura focului si respirand aer curat.
Cum putem realiza asta? E simplu, cu ajutorul unuia din modelele de seminee pe bioetanol, pe gaz sau pe peleti. Ard fara cos de fum si designul se potriveste perfect in mediul exterior, fiind des folosite si in restaurante cu terasa.
Acestea vor fi atractia principala a serii petrecute cu prietenii pe terasa sau in gradina, tinand totodata si locul unui frumos obiect de decor pentru exteriorul caminului tau.
De ce sa alegi un semineu decorativ?
1. Sunt printre putinele seminee care pot fi amplasate in orice locuinta si in orice spatiu (apartament, hol, sala conferinta, etc.)
2. Design modern si aspect elegant ce se integreaza in orice tip de amenajare interioara.
3. Semineele deco nu produc cenusa, funingine sau alti compusi, praf sau mizerie in timpul arderii, deci nu necesita curatare. In plus, nu ai nevoie de sursa de lemne care trebuie taiate si depozitate.
4. Se amplaseaza oriunde, procesul de constructie/incastrare este foarte simplu. Sunt foarte compacte comparativ cu semineele clasice.
5. Se accesorizeaza cu diferite elemente sau pietre decorative pentru a fi cat mai asemanatoare semineelor pe lemne.
6. Important! Nu e necesara construirea si racordarea la un cos de fum, nefiind nevoie de evacuare.