Cosuri de fum ceramice

Cosuri de fum din ceramica - calitate, durabilitate, siguranta!

O varietate de modele de cosuri de fum din material ceramic pentru o buna functionare a unui semineu sau a unei sobe. Producatorii de renume ofera siguranta, respectand cele mai inalte cerinte si reglementari de siguranta. Sistemele de cos din ceramica pot fi instalate atat in case de mici dimensiuni, cat si in cele mai mari.
Hoch Universal

Hoch Universal

Hoch Universal EasyFix

Hoch Universal EasyFix

Hoch Industrial

Hoch Industrial

Schiedel

Schiedel

Elemente cos fum ceramic

Elemente cos fum ceramic

Un cos de fum joaca un rol esential in reusita si buna functionare a unui semineu. Un cos de fum zidit are 2 functii primare - in primul rand, de a transporta o combustie nedorita, cunoscuta si sub denumirea de fum, din casa si in al doilea rand, de a furniza tirajul necesar alimentarii cu aer, indiferent de tipul sursei de caldura. Pentru protejarea si acoperirea cosului va recomandam sa utilizati o palarie beton, fiind eliminata astfel umezeala din cos, iar pasarile nu vor mai avea acces la cosul de fum datorita plasei cu care sunt prevazute.


Cosurile de fum din ceramica reprezinta cea mai performanta si trainica solutie de constructie, (pentru soba, semineu sau centrala pe lemne, peleti, carbuni, biomasa) avand caracteristici superlative de siguranta, rezistenta si confort. Sunt o varianta profesionala a cosurilor de caramida zidite, recomandate atat de specialisti, cat si de meseriasi. Deci, un astfel de sistem inlocuieste un cos de fum traditional zidit din caramida. 

Cosurile de ceramica combina calitatea structurilor din caramida si usurinta instalarii modulare. Pe piata materialelor de constructie, acestea sunt inca o noutate, dar gama lor este in continua crestere.
Sistemele de cos din ceramica pot fi instalate atat in case de mici dimensiuni, cat si in cele mai mari. Acestea raspund tuturor cerintelor energetice ale unui sistem modern de cosuri si ajuta la economisirea eficienta a costurilor energetice, fiind potrivite pentru toate sursele de caldura: soba, termosemineu, centrala, etc. Deci, sunt unele dintre cele mai bune sisteme de evacuare de pe piata, la preturi accesibile, cu raport calitate-pret excelent!

Constructia unui cos fum este, de asemenea, un factor interesant. Un cos de fum rotund va avea o eficienta mai buna decat un horn dreptunghiular sau patrat. Sistemele de semineu nu numai ca adauga un bun simt al caracterului unei case, dar sunt esentiale si daca intentionati sa va bucurati de avantajele confortabile pe care le ofera.
Pe site-ul nostru, va oferim cosuri de fum din ceramica de la cele mai mari branduri din Europa, testate TUV si certificate conform celor mai riguroase standarde si cerinte in domeniu, fiind certificate ca produse de incredere. Exemplu:

Alcatuirea unui horn ceramic:


Cosurile de fum din ceramica sunt compuse din: ceramica interior si beton exterior, si reprezinta sisteme de evacuare dispuse in triplustrat.
Pentru realizarea unui cos de fum zidit, cel mai bun mod e urmatorul: se utilizeaza la interior tubulatura de samota de inalta calitate, cu rezistenta la socuri termice, coroziune chimica, insensibilitate la umiditate, iar la exterior termoizolatie de vata bazaltica adaptata sectiunii transversale si manta beton prefabricata.
Izolatia termica instalata in jurul cosurilor de fum previne condensarea vaporilor de apa in interiorul tubului de fum si asigura un tiraj optim de fum. Aceasta asigura functionarea eficienta a sistemelor de cosuri ceramice si utilizarea energiei.
Cosurile sunt ventilate prin 4 canale interioare ce strabat mantalele de beton zidite una deasupra celeilalte. Orice sistem izolat si cu mantale de beton la exterior va asigura o buna functionare a cosului de fum.


Componentele unui sistem complet de cos de fum triplustrat le puteti observa in imaginea de mai sus.
Acestea au o inaltime de 33 cm, astfel incat inaltimea cosurilor de fum va putea fi din 33 in 33 de cm, calculata in functie de necesarul termic al casei tale.

Pentru a fi corect zidit, sistemul trebuie sa cuprinda toate componentele de mai sus. Cosurile de fum ceramice se gasesc intr-o gama variata in ceea ce privesc formele si intr-o varietate de diametre (intre fi 100 si fi 400), cosuri simple sau duble, cu cate 2 canale de evacuare a fumului.

Caracteristicile si avantajele cosurilor de fum din ceramica

Printre avantajele incontestabile ale cosurilor de ceramica se pot remarca rezistenta la umiditate, substante agresive, temperatura ridicata (temperatura din interiorul tevilor ceramice poate ajunge pana la 600° C), viteza de incalzire la temperatura de operare, debitul ridicat in interiorul sistemului si dimensiuni exterioare mici.

Captuseala hoarnelor este extrem de rezistenta fiind testata atat la funingine, cat si condensare, si respecta cele mai recente standarde CE si Regulamentul referitor la produsele pentru constructii (CPR). Sunt potrivite pentru toti combustibilii - gaz, ulei, combustibili solizi si biomasa.

Cosurile de fum au un tiraj bun, deoarece canalul interior are o forma rotunda, ceea ce ofera cea mai mica tractiune aerodinamica. Peretii lor netezi, sunt usor de curatat.

Trebuie remarcat faptul ca aceste tipuri de hornuri de fum au avantajul de a fi complet certificate si de a respecta toate standardele europene si locale de incendiu si constructii.

Constructie si montaj usor si rapid - datorita elementelor prefabricate din ceramica si beton (beton semi-usor, componente modulare, accesorii incluse in kit, instructiuni de montaj, etc.). Exista totodata, posibilitatea de a se monta atat in interior casa, cat si pe exteriorul acesteia.

Durabilitatea reprezinta o caracteristica de baza a cosurilor ceramice. Alegand un horn ceramic veti asigura un tiraj optim pentru un randament maxim al centralei, al semineului sau a sobei.
Garantie de 30 de ani.

Varietate: indiferent de stilul sau dimensiunea de care aveti nevoie, cosurile de fum ceramice sunt disponibile intr-o varietate de forme (simple si duble) si diametre (de la fi100, la fi 400).

Este posibil ca un cos de fum ceramic zidit sa nu fie varianta cea mai ieftina in ce priveste pretul, dar cu siguranta ofera maxima siguranta si durabilitate in timp.
Intrucat un astfel de sistem inlocuieste un cos de fum traditional zidit din caramida, reprezinta cea mai trainica si sigura solutie pentru evacuarea fumului, fiind totodata si recomandarea noastra pentru siguranta si confortul dumneavoastra si al caminului.
De asemenea, va recomandam ca inainte de a va apuca de proiectul sistemul cosului de fum sa achizitionati un kit complet profesional la preturi bune si ieftine, care cuprinde toate elementele necesare instalarii.